rob
leeg

Arnhem ontdekken

Informatief

Algemene stadswandeling

De klassieke stadswandeling langs de culturele hoogtepunten. We komen langs de belangrijkste plekken, die de geschiedenis van de stad vertellen. Via de Oude Markt door de binnenstad met zijn Eusebiuskerk, Duivelshuis, het Stegenkwartier, het Jansplein en de Korenmarkt. Geschiedenis, architectuur, mensen en anekdotes.

Stad en park

We wandelen door Park Sonsbeek en door de stad, geleid door de Jansbeek. Op zijn weg van de spreng naar de Rijn heeft de beek de stad zien groeien en veranderen. Voor ons de unieke gelegenheid om zowel van natuur als cultuur te genieten Blauw van het water en groen van de natuur. Kenmerkende kleuren voor Arnhem. Ook te zien in de toren op Arnhem Centraal. Let op: dit is een lijnwandeling!

Spijker- en/of Modekwartier

Spijkerkwartier en Klarendal zijn boeiende wijken met een spannende en bewogen geschiedenis. Volkswoningbouw, herenhuizen, monumentale scholen en kerken. Hele bijzondere binnentuinen waar de natuur het goed doet. Wijken, bewoond door bijzondere mensen!

Kerken en kroegen

Er zijn nog best veel Godshuizen in Arnhem, hoewel niet altijd meer in functie. Horecagelegenheden dienden vroeger een veel breder doel. Wandel mee en zie de mooiste kerken, bijzondere horecagelegenheden en hoe diverse panden van functie wisselden. Bij elke plek zijn vele verhalen te vertellen!

Virtueel

Voor wie niet kan of wil wandelen bieden wij “Virtuele Wandelingen”. Dat zijn presentaties met mooie beelden van Arnhem vroeger en nu. Of over speciale thema’s. De beelden nemen je mee, maar je kunt intussen lekker blijven zitten. Verrassend en een feest van herkenning. Ideaal voor een familiedag, voor verenigingen, een team-uitje en voor woonzorgcentra.

Dit is een greep uit ons aanbod. Kijk voor alle wandelingen op: www.arnhemmetrobslepicka.com